ADE–Alas de Esperanza (Madrid, Spania)

20191204_105401

Este o Organizație Non-Guvernamentală (ONG) cu sediul la Madrid – Spania, cu multiple și diverse proiecte umanitare globale, care fara subvenții și ajutor din partea oficialităților, reușesc prin mici donații, să susțină un proiect mare de bază  în Uganda, dedicat copiilor orfani, pentru ca aceștia să beneficieze de educație; de asemenea comunitatea locală beneficiază de ajutorul echipelor de voluntari care repară anual zeci de pompe de apă.

Citeste mai mult

S.T.A.R.

star

S.T.A.R. Children Relief USA. omoloagă în România- Asociația Împreună pentru o Rază de Speranță. Misiunea a început în anul 2000, când doamna Adriana Henderson în calitate de cetățean american de origine română, a inițiat un proiect de ajutorare a copiilor cu hemofilie din România, moment în care nu exista tratament profilactic pentru această boală.

Citeste mai mult

CEML–Centrul Educațional Montessori Land–București

Logo-CEML-200-px

La Centrul Educaţional Montessori Land avem un scop ambiţios: să ajutăm la dezvoltarea copilului într-o fiinţă umană adultă completă și bucuroasă, confortabilă cu sine, cu societatea şi cu umanitatea în ansamblul ei. În timp ce abordarea tradiţională a educaţiei – care predomină în zilele noastre – rămâne concentrată pe transmiterea unor blocuri prescrise de cunoştinţe, abordarea Montessori se concentrează pe susţinerea şi sprijinirea procesului natural de dezvoltare a fiinţei umane. Citeste mai mult

ANHR

Logo.

Asociația Națională a Hemofilicilor din România își propune compensarea inconvenientelor bolii hemofilice, ale maladiei Von Willebrand şi ale altor deficienţe de coagulare prin informarea, ajutorarea și apărarea drepturilor tuturor persoanelor cu deficienţe de coagulare.

Ne dorim să contribuim la calitatea vieții acestor persoane cu tulburări de coagulare și să facem auzită vocea lor şi a familiilor acestora. De aceea, acționăm în sensul închegării unei comunități, încercând să devenim o adevărată mare familie.

Asociaţia Naţională a Hemofilicilor din România este persoană juridică română de drept privat în calitate de asociaţie non-guvernamentală, fără scop patrimonial care desfăşoară activităţi de promovare şi protejare a intereselor comune ale bolnavilor de hemofilie, activităţi de asigurare a integrării socio-profesionale a acestora.

Citeste mai mult

HFU

Logo HFU

Fundația Ugandeză de Hemofilie a fost fondată în anul 2008 urmând ca în 2013 să primească acreditare completă din partea Guvernului  în calitate de ONG. Prin lupta de a salva viața unui băiat care suferea de o problemă de coagulare, în lipsa unui tratament în țară și informații limitate asupra patologiei, o ușă deschisă a condus la conștientizarea că aceasta este o problemă națională care necesită intervenții. Într-o scurtă perioadă de doar 5 ani, numărul pacienților a crescut de la 4 la 300; actualmente peste 2700 de cazuri raportate.

Nu era posibilă diagnosticarea în Uganda, tratementele erau disponibile doar în afara țării, informații despre boală erau puține sau chiar deloc iar în spitale medicii tratau boala incorect clasificând-o ca Siclemie. Mulți pacienți si-au pierdut viața și o multime au devenit invalizi datorită administrării proaste a patologiei.

Citeste mai mult

ASPLA

Asociația noastră s-a născut din inițiativa unor oameni cu suflet mare, conduși de dorința de a oferi ajutor și susținere celor care au nevoie de ele, așa cum știu ei mai bine.

Asociația Prietenii lui Adrian dorește să creeze  un cadru organizat pentru soluționarea problemelor specifice pacienților cu boli hematologice și să ofere sprijin în efectuarea tratamentelor care se impun, precum și să desfășoare acțiuni orientate spre prevenirea acestor afecțiuni în rândul colectivităților și al societății.

Asociația are ca scop sprijinirea intereselor bolnavilor de boli de sânge și măduvă osoasă, precum și a familiilor acestora, îmbunătățirea calității vieții pacienților, precum și ajutorarea oamenilor bolnavi de boli hematologice, începând de la informare, metode de diagnosticare, până la tratamente cu șanse cât mai mari de vindecare, motivat de realele și gravele probleme cu care se confruntă un număr însemnat de persoane afectate.

Citeste mai mult