PedMed vine în sprijinul copiilor dumneavoastră prin elaborarea unui plan corect și individualizat de diversificare al alimentației, pentru sugarii cu vârsta de 6 luni alimentați exclusiv la sân și respectiv pentru sugarii cu vârsta de 4 luni alimentați la sân și formulă de lapte praf sau exclusiv lapte praf. De asemenea se poate interveni și pentru corectarea unei scheme aparent neadecvate, în orice moment!

Oferirea unei scheme de diversificare se poate face prin solicitare „on-line” sau printr-o programare față în față cu medicul. Recomandările oferite acoperă o perioadă de aproximativ 3 – 4 săptămâni, după care, în funcție de evoluție, toleranță alimentară, elemente patologice, se va continua diversificarea introducând treptat alte alimente pentru o dezvoltare armonioasă și conduită corectă nutrițională. În total vor exista 5 – 7 planuri nutriționale, introduse treptat în perioada 4/6 luni – 1 an/ 1 an – 2 ani.

Întrebările posibile pentru care să vă pregătiti:

Ce vârstă are copilul?
A fost alimentat exclusiv la sân?
A primit lapte praf? Sân și lapte praf? Doar lapte praf?
A prezentat diaree sau alte semne de intoleranță digestivă de la naștere până în prezent?
Are vre-o restricție alimentară?
Suferă de boli cronice sau efectuează tratamente medicamentoase?
Descrieți alimentația administrată de la naștere până în prezent!
Evidențiați orice informație care vi se pare relevantă pentru Medicul Pediatru!

Alimentația complementară  începe în jurul vârstei de 4 sau 6 luni, în funcție de decizia medicului care ia în calcul mai mulți factori. La început, cât mănâncă copilul dumneavoastră din alimentele noi este mai puțin important; ideea de a se obișnui cu un alt fel și mod de alimentație, este mai importantă!

Nutrienții si energia vor fi obținute tot din laptele de sân sau prima formulă de lapte. Varietatea de alimente care vor fi introduse vor oferi, pe lângă formula de lapte, un start adecvat pentru o viață cât mai sănătoasă. Treptat, veți crește cantitatea și varietatea de alimente a copilului dumneavoastră, până când vor consuma aceleași produse ca și restul familiei, însă în porții mai mici.