Testele de Laborator / Analizele reprezintă un rol important în îngrijirile medicale, însă nu oferă un răspuns complet asupra sănătății. Procedura normală include și consultul unui Medic,interpretarea istoricului și alte teste și proceduri care ghidează spre diagnostic și decizii de tratament!

PedMed vine în ajutorul dumneavoastră prin facilitarea interpretării analizelor copiilor, fară un drum spre cabinet! Astfel, se vor interpreta orice analize trimise conform procedurii interne, dar cu conștientizarea aparținătorului/părintelui că informațiile pe care i le vom oferi exclud istoricul unei posibile boli și examenul clinic, atât de importante pentru un medic.

Veți primi un răspuns în care vi se va explica orice valoare modificată din rezultatele de laborator în cazul în care acestea sunt patologice astfel încât să înțelegeți ce semnifică acestea, ce riscuri includ, în ce boli sunt aceste valori modificate în mod normal, ce alte analize ar trebui efectuate, spre ce consult de specialitate ar trebui sa mergeți!

ATENȚIE: Interpretarea analizelor NU include prescrierea unui tratament sau stabilirea unui diagnostic! Acestea se fac în urma solicitării unui consult medical și examen clinic complet, față în față cu medicul!

Testele de Laborator se folosesc în diferite moduri. Medicul dumneavoastră poate cere unul sau mai multe teste pentru a:

Diagnostica sau exclude o anumită boală sau condiție
Monitoriza o boală sau tratament
Aprecia posibilitatea de apariție a unei boli
Supraveghea starea de sănătate

Ce semnifică rezultatele mele?

Rezultatele sunt prezentate alături de un set de numere cunoscute ca și valori de referință sau valori normale, bazate pe rezultatele normale ale unui grup mare de oameni sănătoși; limitele acestea identifică aspectul normal!

Însă nu toată lumea este tipică! Uneori, oameni sănătoși pot obține rezultate în afara valorilor normale sau oameni cu probleme de sănătate pot avea rezultate normale. Daca este întâlnită această situație sau apar simptome în ciuda rezultatelor normale, cel mai probabil sunt necesare mai multe teste!

Termeni folosiți în interpretarea testelor de laborator:

Negativ sau normal: boala sau substanța testată nu este gasită

Pozitiv sau anormal: boala sau substanța testată a fost gasită

Neconcludent : nu există suficiente informații în rezultate pentru a pune un diagnostic sau a-l exclude. Se solicită alte teste!

Testele care măsoară anumite organe și sisteme de obicei oferă rezultatele ca valori de referință, pe când cele care confirmă un diagnostic sau exclud o boală, folosesc des, termenii prezentați anterior.

Rezultate Fals Pozitive sau Fals Negative

Un rezultat fals pozitiv ne arată că testul prezintă o condiție sau o boală care de fapt nu există.

Un rezultat fals negativ ne arată că testul nu prezintă o condiție sau boală, dar de fapt aceasta există.

Aceste rezultate incorecte sunt extrem de rar întâlnite și apar de obicei în cazul anumitor tipuri de teste sau dacă testarea a fost efectuată incorect. Aceste tipuri de rezultate implică o cercetare ulterioară prin alte testări pentru a se ajunge la un diagnostic corect și sustinut.

Factorii care afectează rezultatele

Anumite alimente și băuturi
Medicamente
Stresul
Efortul fizic susținut premergător recoltării
Variabilitatea procedurilor de laborator

Testarea în cursul unei boli acute sau cronice; se comunică medicului!