Servicii

A 2-a opinie

De obicei, în cazul unei boli grave există situații în care simptomatologia ușoară poate masca un alt eveniment patologic mai grav, sau simptome grave care conduc către un alt diagnostic decât ceea ce ne semnaleaza propriul organism, sau tratamente și proceduri care nu au rezultatul scontat. Astfel de situații trebuie tratate cu răspundere și investigații multiple, iar colaborarea într-o echipa multidisciplinară transformă cazul într-o prioritate!

O a doua opinie, conform celor prezentate, poate veni în sprijinul medicului curant spre un diagnostic pozitiv final corect, sau un tratament suportiv mai adecvat, în funcție de patologie. Munca a doi sau mai mulți medici adusă la un loc, poate veni cu completările lipsă, spre administrarea corectă a cazului!

Astfel se pot preveni sau anula tratamente sau intervenții, prin prezentarea unei măsuri optimizate și cu rezultate adecvate! Dacă patologia nu reprezintă o urgență și agravarea nu este evidentă, se poate solicita o a doua opinie.

Ce implică o a doua opinie?

• Consultația: discuție preliminară între pacient/aparținător și medic
• Studierea documentelor medicale ale pacientului și evaluarea cazului medical
• Elaborarea unui raport medical actual: descrierea stării generale de sănătate, istoricul medical al pacientului, rezultatele investigațiilor
• Recomandări de investigații suplimentare
• Soluții medicale de tratament/chirurgicale
• Opinie medicală de ansamblu
• Recomandarea unui specialist pentru o alta ramură medicală la nevoie

Stabilirea unui diagnostic nu este un lucru atât de ușor pe cât pare! Diagnosticarea presupune timp, rabdare, teste de laborator, anamneză, istoric familial și alte date cerute de catre specialist în funcție de patologia suspectată.


Pret

500 LEI


Programari

Programeaza-te

PROGRAMARI ONLINE


PedMed vă oferă posibilitatea solicitării unei consultații pentru un eveniment acut medical, prin utilizarea butonului PROGRAMĂRI pentru a stabili o vizită la medic sau utilizarea numarului de telefon care vă oferă posibilitatea contactării telefonice imediate a medicului și stabilirea unei întrevederi cât mai curand posibil!

Este indicat ca un părinte cu care copilul este mai compliant în situații posibil stresante (loc nou, oameni noi, colectivitate; proceduri medicale) să însoțească copilul la consultație. Nu numai că îi veți oferi un suport emoțional acest lucru va facilita comunicarea, însă veți ușura preluarea informațiilor medicale esențiale.

Înainte de vizită, copilului trebuie să-i explicați în ce constă această intrevedere, folosind un limbaj adaptat pe criterii de vârstă și competență personală. Părintele este sfătuit să-și noteze toate întrebările premergătoare pe care își dorește să i le adreseze medicului în contextul vizitei!


Programari

Copyright PedMed 2023. Toate drepturile rezervate.