Servicii

Interpretare analize

Testele de Laborator / Analizele reprezintă un rol important în îngrijirile medicale, însă nu oferă un răspuns complet asupra sănătății. Procedura normală include și consultul unui Medic,interpretarea istoricului și alte teste și proceduri care ghidează spre diagnostic și decizii de tratament!

PedMed vine în ajutorul dumneavoastră prin facilitarea interpretării analizelor copiilor, fară un drum spre cabinet! Astfel, se vor interpreta orice analize trimise conform procedurii interne, dar cu conștientizarea aparținătorului/părintelui că informațiile pe care i le vom oferi exclud istoricul unei posibile boli și examenul clinic, atât de importante pentru un medic.

Veți primi un răspuns în care vi se va explica orice valoare modificată din rezultatele de laborator în cazul în care acestea sunt patologice astfel încât să înțelegeți ce semnifică acestea, ce riscuri includ, în ce boli sunt aceste valori modificate în mod normal, ce alte analize ar trebui efectuate, spre ce consult de specialitate ar trebui sa mergeți!

ATENȚIE: Interpretarea analizelor NU include prescrierea unui tratament sau stabilirea unui diagnostic! Acestea se fac în urma solicitării unui consult medical și examen clinic complet, față în față cu medicul!

Testele de Laborator se folosesc în diferite moduri. Medicul dumneavoastră poate cere unul sau mai multe teste pentru a:
• Diagnostica sau exclude o anumită boală sau condiție

• Monitoriza o boală sau tratament

• Aprecia posibilitatea de apariție a unei boli

• Supraveghea starea de sănătate

Ce semnifică rezultatele mele?

Rezultatele sunt prezentate alături de un set de numere cunoscute ca și valori de referință sau valori normale, bazate pe rezultatele normale ale unui grup mare de oameni sănătoși; limitele acestea identifică aspectul normal!
Însă nu toată lumea este tipică! Uneori, oameni sănătoși pot obține rezultate în afara valorilor normale sau oameni cu probleme de sănătate pot avea rezultate normale. Daca este întâlnită această situație sau apar simptome în ciuda rezultatelor normale, cel mai probabil sunt necesare mai multe teste!

Termeni folosiți în interpretarea testelor de laborator:

Negativ sau normal: boala sau substanța testată nu este gasită
Pozitiv sau anormal: boala sau substanța testată a fost gasită
Neconcludent : nu există suficiente informații în rezultate pentru a pune un diagnostic sau a-l exclude. Se solicită alte teste!

Testele care măsoară anumite organe și sisteme de obicei oferă rezultatele ca valori de referință, pe când cele care confirmă un diagnostic sau exclud o boală, folosesc des, termenii prezentați anterior.
Rezultate Fals Pozitive sau Fals Negative
Un rezultat fals pozitiv ne arată că testul prezintă o condiție sau o boală care de fapt nu există.
Un rezultat fals negativ ne arată că testul nu prezintă o condiție sau boală, dar de fapt aceasta există.
Aceste rezultate incorecte sunt extrem de rar întâlnite și apar de obicei în cazul anumitor tipuri de teste sau dacă testarea a fost efectuată incorect. Aceste tipuri de rezultate implică o cercetare ulterioară prin alte testări pentru a se ajunge la un diagnostic corect și sustinut.

Factorii care afectează rezultatele
• Anumite alimente și băuturi • Medicamente • Stresul • Efortul fizic susținut premergător recoltării • Variabilitatea procedurilor de laborator

Testarea în cursul unei boli acute sau cronice; se comunică medicului!


Pret

INTERPRETARE ANALIZE ON-LINE

250 lei
Doar prin solicitarea Medicului se pot prezenta alte rezultate pe parcursul discuției

***SE ACCEPTĂ MAXIM 3 DOCUMENTE ( 1 set) ÎNCARCATE PENTRU UN EPISOD ACUT PATOLOGIC, ȘI O DESCRIERE SUCCINTĂ A SIMPTOMELOR. ATENTIE : ORICE INTERPRETARE ON-LINE NU REPREZINTĂ UN CONSULT MEDICAL ADECVAT SAU STABILIRE DE DIAGNOSTIC

Programari

Programeaza-te

PROGRAMARI ONLINE


PedMed vă oferă posibilitatea solicitării unei consultații pentru un eveniment acut medical, prin utilizarea butonului PROGRAMĂRI pentru a stabili o vizită la medic sau utilizarea numarului de telefon care vă oferă posibilitatea contactării telefonice imediate a medicului și stabilirea unei întrevederi cât mai curand posibil!

Este indicat ca un părinte cu care copilul este mai compliant în situații posibil stresante (loc nou, oameni noi, colectivitate; proceduri medicale) să însoțească copilul la consultație. Nu numai că îi veți oferi un suport emoțional acest lucru va facilita comunicarea, însă veți ușura preluarea informațiilor medicale esențiale.

Înainte de vizită, copilului trebuie să-i explicați în ce constă această intrevedere, folosind un limbaj adaptat pe criterii de vârstă și competență personală. Părintele este sfătuit să-și noteze toate întrebările premergătoare pe care își dorește să i le adreseze medicului în contextul vizitei!


Programari

Copyright PedMed 2023. Toate drepturile rezervate.