Servicii

Tratament la Domiciliu

PedMed vă oferă posibilitatea efectuarii de tratamente la domiciliu, in contextul unei boli cronice sau eveniment acut. 

Beneficiile optiunii de tratamente la domiciliu:

 • Copilul evita trauma psihica de a vizita un spital sau cabinet medical in mod repetat, timpii de asteptare, tangenta cu persoane necunoscute zilnic, si factorii stresanti prezenti intr-un mediu nou cu dispozitive medicale necunoscute, manevre care pot creste anxietatea, si coordonare a actiunii cu aport redus din partea parintilor
 • Reducerea riscului de contaminare cu un alt agent patogen prin interactiunea cu alti pacienti bolnavi, in spatiul spitalului, sala de asteptare, sala de tratament sau cabinet. 
 • Adultii isi pot continua actvitatile zilnice la domiciliu, cu o supraveghere atenta a copilului insa minora in comparatie cu o vizita in spital; independenta fata de sistemul medical fix.
 • Vizita la domiciliu permite alegerea de optiuni precum: camera cea mai confortabila sau preferata, scaunul sau patul, jucariile, membrii familiei prezenti.
 • Parintii sunt implicati in activitatea de administrare a tratamentului, sub indicatiile directe ale medicului in facilitarea procedurilor, pe langa factorul psihologic benefic de cadru familial si familiar. 
 • Cadrul familiar permite “agatarea” de lucruri care sunt importante pentru confortul acestuia, in timp ce totusi se efectueaza proceduri medicale; linistea patului, caile de “scapare” din camera, jucariile preferate.
 • Stabilirea de relatii de incredere cu medicul si acceptarea ulterioara de catre copil, in a fi consultat, monitorizat sau cooperant in cazul manevrelor medicale.

Vizita de efectuare a tratamentului implica una sau mai multe dintre situatiile urmatoare:

 • Prezentarea unui bilet de externare care poate confirma boala cronica si tratamentul recomandat ca terapie continua sau in caz de evenimente acute, datat, semnat si parafat.
 • Prezentarea unei retete, scrisori medicale, recomandari  sau bilet de externare, datat, semnat si parafat de catre un medic, care confirma diagnosticul acut si tratamentul prescris
 • Consultatie la fata locului, in urma careia se stabileste un diagnostic, se recomanda un tratament, iar apartinatorii solicita efectuarea tratamentului la domiciliu

Informatii:

 • Administrarea tratamentului sau consultatia se va efectua doar dupa semnarea unui consimtamant informat privind activitatea necesara medicului, procedurile, riscurile si solicitarea de prezentare la domiciliu. 
 • Apartinatorul va prezenta un document care atesta calitatea de parinte sau ingrijitor legal al pacientului
 • Medicul va fi prezent pe toata durata administrarii tratamentului
 • Pe parcursul procesului de programare, se vor solicita informatii privind diagnosticul, tratamentul, si starea de sanatate a pacientului, in vederea organizarii unei truse medicale individualizate ca dispozitive medicale, materiale sanitare si medicamente la nevoie
 • Parintii vor participa la actul medical strict sub indicatiile si explicatiile directe ale medicului (Ex. sustinerea bratului pentru ca medicul sa monteze un cateter venos sau pansarea unei rani,s.a.). 
 • In cazul prezentei mai multor membrii ai familiei in mediul unde se efectueaza tratamentul sau consultatia, acestia vor urma indicatiile medicului, in organizarea spatiului si tangenta fiecarui membru cu copilul pe parcursul procedurilor. Se vor urma cu prioritate indicatiile medicului. 
 • Procedurile tintite a fi efectuate, pot avea, sau nu, rezultatul scontat din punct de vedere medical, in functie de criteriile psihologice- sociale si orice alta convingere a familiei care va fi respectata, sau masura in care parintele este capabil sa respecte indicatiile medicului, insa care pot limita direct abordarea terapeutica de specialitate.
 • Orice nerespectare a indicatiilor de specialitate, in functie de convingeri proprii sau implicatii de factor psihologic, atrag dupa sine strict raspunderea apartinatorilor in imposibilitatea de efectuare a tratamentelor sau procedurilor solicitate sau recomandate.
 • Vizita la domiciliu, pentru administrare de tratament sau consultatie, cu manevre reusite sau nu, din diferite motive obiective si justificate, se considera valida o data cu semnarea consimtamantului, si atrage dupa sine respectarea tuturor punctelor notate si luate la cunostinta prin semnatura. 

Unele probleme medicale pot necesita mai mult decât consultul sau vizita Medicului Pediatru și trebuie luată în calcul deplasarea imediată catre un serviciu de urgență majoră cu UPU. A nu se confunda evenimentul acut medical,  tratabil printr-un consult al Medicului Pediatru in baza unei recomandari, cu disparitia riscului de declansare a unei urgențe majore amenințătoare de viață! Evolutia medicala se poate aproxima, nu prezice!

Vizita regulată la medic reprezintă o investiție pentru sănătate. Examinările periodice surprind problemele precoce, când ușurința tratamentului este un avantaj.


Pret

TRATAMENT LA DOMICILIU – SE SOLICITA TELEFONIC!

Consultatie de baza 300 Lei la care se adauga intervalul de ora/distanta de deplasare/carburant/zi a saptamanii si timpul petrecut in supravegherea administrarii tratamentului

*Vizitele programate de administrare a tratamentelor, au prioritate.

Solicitare telefonica


Programeaza-te

PROGRAMARI ONLINE


PedMed vă oferă posibilitatea solicitării unei consultații pentru un eveniment acut medical, prin utilizarea butonului PROGRAMĂRI pentru a stabili o vizită la medic sau utilizarea numarului de telefon care vă oferă posibilitatea contactării telefonice imediate a medicului și stabilirea unei întrevederi cât mai curand posibil!

Este indicat ca un părinte cu care copilul este mai compliant în situații posibil stresante (loc nou, oameni noi, colectivitate; proceduri medicale) să însoțească copilul la consultație. Nu numai că îi veți oferi un suport emoțional acest lucru va facilita comunicarea, însă veți ușura preluarea informațiilor medicale esențiale.

Înainte de vizită, copilului trebuie să-i explicați în ce constă această intrevedere, folosind un limbaj adaptat pe criterii de vârstă și competență personală. Părintele este sfătuit să-și noteze toate întrebările premergătoare pe care își dorește să i le adreseze medicului în contextul vizitei!


Programari

Copyright PedMed 2023. Toate drepturile rezervate.